Waterbei

Waterbei Winschoten 2018

vrijdagavond 31 augustus – zaterdag 1 september

Odyssee is een voorstelling die zal spelen in binnen- en buitenland gedurende zes seizoenen. Met een unieke theatrale vorm weet het gezelschap keer op keer maximaal 3.000 toeschouwers in beweging te brengen en verschillende lagen van de bevolking te beroeren en ontroeren. Theater Gajes staat te popelen om met deze nieuwe spectaculaire buitentheatervoorstelling nog meer landsgrenzen en haar eigen artistieke niveau te overschrijden.

De Odyssee vertelt het avontuur van Odysseus die na de oorlog in Troje over de wateren zwerft in zijn poging om terug te keren naar zijn huis. Het originele verhaal is zeer uitgebreid. Wij kiezen voor een kernachtige vorm om het mogelijk te maken in een uur tijd helder te verbeelden voor een grote massa.

Theater Gajes neemt u graag mee in het proces van haar nieuwe grote pleinvoorstelling

Politie te paard

Onze nieuwste act ” politie te paard” is vanaf nu te boeken op festivals in Nederland en België.

Benidorm bastards

In scootmobiel en rollator

De 75 jarige: Bettie en Beppie zijn misschien wel stok oud maar voelen zich dat nog helemaal niet! Wat opvallend is, is dat het duo zich ontzettend jong gedraagt.
Deed Bettie nou net een spagaat?

De golfballetjes & Friends

Roderick en Willemijn uit het Gooische Blaricum zijn vandaag op excursie.
De hele route lopen is geen optie voor deze verwende kakkers vandaar dat ze twee ”dragers” hebben ingehuurd. Helaas verloopt het niet volgens problemen.

Het ANWB echtpaar

Henk en Dinie zijn al 30 jaar getrouwd en gaan ook al 30 jaar op vakantie.
Dinie neemt de boterhammetjes met kaas en koffie mee, Henk de EHBO set, de ANWB lidmaatschap kaarten en de gevaren drie-hoek voor, je weet- maar – nooit mee.
Met hun opmerkelijke accent en hun haat liefde verhouding onderling is hilariteit gegarandeerd.

Op sjouw met de vrouw

Ze komen zo van hun werk. Bep en Miep, die hun vak van toiletjuffrouw zeer serieus nemen.
Na lang aandringen en bij hoge uitzondering mogen zij een dagje mee met hun hardwerkende mannen
die in de vuilnisbranche werkzaam zijn.

Ze weten niet wat ze zien! … en ruiken!
En dat laten ze weten ook! Alles moet schoon!
Voor volk en vaderland.

De Potloodventers ****

Straattheater

Mobiel rondlopend

2, 3 of 4 Oude mannetjes
Met koffers vol potloden
Onderweg: absurde acts
Kolderiek / dubbelzinnig

 Zeepbellen Act

Geniet van al het moois dat deze artiesten met zeepbellen kunnen maken. Rook bellen, grote bellen, bellen waar je in kunt staan, bellen die niet stuk gaan, bellen waar wat in zit, bellen in bellen, bellen die ….. etc. Dit trio (evt. ook als duo) verbaast u graag met een mix van lucht, sop en creativiteit. Liters (zeer speciaal) sop vormen de basis voor dit mooie plaatje. Buiten: groots, tussendoor verplaatsbaar en heel soms wat af-hankelijk van de weersomstandigheden. Binnen: verfijnt, nat, magisch en redelijk gecontroleerd. Kortom: gebakken lucht op maat !

Mister Suitcase straattheater

Een oude bakfiets met 15 koffers vol visuele kolder en magische attributen, vormt de basis van deze komische ‘One-Man-Street-Act’. Deze zeer charmante gentleman brengt u een familieshow met fysiek spektakel, nonsens, veel improvisatie en absurde gekkigheid. Niet voor niets heeft deze pure straattheateract reeds vele publieksprijzen gewonnen. Geniet van een te druk decor en een gedreven rasartiest, die u mee zal nemen in een uniek samenzijn vol prettige flauwekul, magische hoogtepunten en creatieve onzinnigheden. Een prachtige straattheateract voor alle leeftijden !

Hilaria speelt feestelijke voorstellingen voor jong en oud

Het Jaarfeest van Sint Hilarius’

Op het jaarfeest stroomt het volk tezamen op het marktplein. Voor één dag in het jaar bestaan er geen rangen en standen; de slachter drinkt met de rentmeester, de boer met de schout, de bezembinder speelt met de jonker en de meid ….., die vrijt, maar dat doet ze altijd! Zélfs jonkvrouw Isabelle vertoont zich in het openbaar.

Het volk kan genieten van de getrainde roofvogels, vendelzwaaien en er is een heus toernooi! Dan komt iemand roet in het eten gooien…